درباره ایستگاه راه آهن
ایستگاه راه آهن طبس به عنوان اداره کل ایستگاه های راه آهن شرق شناخته می شود. این ایستگاه راه آهن جزو ایستگاه های پایانه ای است این به این معنی است که خط پایان راه آهن می باشد و مقصد نهائی به حساب می آید. همچنین جزو ایستگاه های گار نیز محسوب می شود. ایستگاه های گار ایستگاه هائی هستند که دارای تشکیلات درجه یک می باشند و تعدد خطوط و میزان فعالیت در آنها بیشتر از بقیه ایستگاه ها می باشد.
ایستگاه های راه آهن شرق
این خط راه آهن دارای۹۵۰ کیلومتر خط شامل ۷۷۶ کیلومتر خط اصلی، ۷۴ کیلومتر خطوط انشعابی و ۹ کیلومتر خطوط فرعی بارگیری صنعتی تجاری ، ۹۱ کیلومتر خطوط فرعی مانوری ایستگاهی و مجموعاً ۳۹ ایستگاه باری و مسافری است و در سال 1384 افتتاح شده است. راه آهن شرق مانند تمامی راه آهن های دیگر کشور دارای تعداد زیادی ایستگاه می باشد که این ایستگاه های آن به شرح زیر می باشد:
مبارکه، چغارت، طبس، جندق، نمکی، حصار جلال، کامه، رخ، تربت حیدریه، شادمهر، نصرآباد، کال شور، یونسی، بجستان، آهنگ، قاسمآباد، جزین، بشرویه، غنیآباد، عشقآباد، شیرگشت، ده شور، نمکزار، طبس، کال زرد، عباسآبادریزو، شهید منتظر، تل حمید، رباط پشت بادام، خنج، رمل، چاه محمدو، بهاباد، سهچاهون، پیروزی، بیشهدر، سالار، رشتخوار، چمنآباد، سلامی، خواف، سنگان و معدن زغال سنگ پرواده.
قطارهای اختصاصی این اداره کل طبس - تهران، طبس - مشهد، خواف – تهران و قطارهای عبوری و کمربندی نیز مشهد – یزد، مشهد – کرمان، مشهد – بندرعباس و مشهد - شیراز می باشد.
مسیرهای ایستگاه راه آهن طبس
هر ایستگاه قطار دارای مسیر هایی است که هم به مقصد آنها سفر دارد و هم از سمت آنها پذیرای قطارهای مختلفی می باشد. از جمله این مسیر های این ایستگاه طبس – تهران، طبس – مشهد، طبس – بندر عباس، طبس – یزد، طبس – کرمان و طبس – شیراز می باشند.
- ۹۹/۰۴/۰۲